آشپزباشی- انسیه حافظی
كشك خشك بیرجندی را به مدت 3-4 ساعت قبل از سائیدن، در آب بخیسانید. آنگاه مغز گردو و سیر را بكوبید و كنار بگذارید. سپس كشك را در تَغارچهی سفالی كه دیوارهاش اندكی زبر است، بریزید و با دست بسائید تا كشك سائیده شود و دوغ غلیظی به دست آید.
حالا مغز گردو، سیر، ریحان، خیار، نمك و فلفل را بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون قُروت را با نان خشك محلی خرد كرده، میل نمائید.
یادآوری: چنانچه قُروت در دسترس نبود، از كشك سائیدهی معمولی استفاده كنید و آن را همراه با گردو و سیر، در مخلوطكن بریزید.