آشپزباشی - معصومه عيوضي:
روشتهیه
برنج را پس از خیساندن در آب و نمک، بپزید و آبکشی کنید. آنگاه نیمی از روغن را در تابة مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید و پیاز را در آن تفت دهید. حالا قارچ، گردو و اسفناج را افزوده و تفت دهید. سپس ربانار، نمک و فلفل را بیفزائید و مخلوط کنید. اینک ماست، زردة تخممرغها، زعفران و باقیماندة روغن کنجد را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. اکنون نیمی از برنج را به این مایه بیفزائید و مخلوط کنید. آنگاه کف تابة مناسبی را به قطر 20 سانتیمتر، چرب کنید و برنج مخلوط کرده با ماست را در آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. حالا مایة فراهم کردة میانی را روی آن بریزید. به گونهایکه در حدود دو سانتیمتر از لبهها خالی بماند.
اکنون باقیماندة برنج را روی این لایه بریزید و رویش کره بچینید. سپس تهچین را به مدت تقریبی 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.پ
خواص قارچ
قارچ کلسترول و چربی ندارد و میزان کربوهیدراتش هم کم است؛ پس مقدار زیادی پروتئینِ کمچرب به بدنتان میرساند. یکی دیگر از خواص قارچ این است که فیبر و آنزیمهای خاصی در آن وجود دارند که به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکنند. توازن و تعادل بین سطح کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مثل تصلب شرایین، حملهی قلبی و سکته ضروری است.