آشپزباشی
برای تهیه دمی بلغور جو، بلغور و حبوبات را بجز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آنگاه در آبكش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. حالا یك لیتر آب به آن بیفزائید و روی اجاق قرار دهید.
آب كه جوش آمد، شعله را ملایم كنید و پس از یك ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد كرده اضافه نمائید و صبر كنید تا حبوبات بپزد.
سپس ادویه، پیاز داغ و نعناع داغ را بیفزائید هنگامی كه آب غذا كشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه كنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود. حالا صبر كنید تا برنج كاملاً مغز پخت شود. آنگاه دمی را در ظرف بكشید و با ماست چكیده تزئین نمائید.
یادآوری: این غذا، مربوط به منطقهی لواسان است كه در آن، از نوعی سبزی محلی به نام تبله [tabale] نیز استفاده میشود.