آشپزباشی - اعظم گلزارمنش:
روش تهیه
برنج را بشوئید ،بخیسانید و آبکش کنید.آن گاه با سبزی پلو مخلوط کنید.سپس در قالب های کوچک قدری کره یا روغن بمالید،اینک تعدادی ماهی کیلکای مزه دار کرده با زعفران،نمک و فلفل را کف قالب قرار دهید و با پلو روی سطح آن را بپوشانید و بفشارید. حالا روی قالب ها را سلفون بکشید و در سینی فر قرار دهید و به مدت 30-45 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجۀ سانتیگراد آن را بپزید.حالا در ظرف مناسبی پلو را برگردانید و در کنارش چند عدد ماهی کیلکای برشته بگذارید.
یادآوری
کیلکاها را تمیز کنید و در صافی بریزید.سپس با نمک مزه دار کنید و در ظرف دیگری قدری آرد و زردچوبه بریزید و کیلکاها را در آن بغلتانید و درون روغن داغ سرخ کنید تا برشته و چیپسی شود.
می توانید با پلوی ساده نیز این غذا را سرو کنید.
خواص ماهی کیلکا
ماهی کیلکا یکی از مهمترین انواع ماهیهای اختصاصی دریای مازندران میباشد. ماهی کیلکا با جثهی بسیار کوچک (به طول متوسط ۷ تا ۱۰سانتیمتر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم میباشد.