آشپزباشی - مريم اميري:
روشتهیه
آرد را همراه با نمك و فلفل الك كنيد و در كاسهي مناسبي بريزيد. كره را بيفزائيد و با نوك انگشتان مخلوط كنيد تا به شكل خردههاي نان در آيد. آنگاه تخممرغ و آب را بيفزائيد و مخلوط كنيد تا خمير مناسبي به دست آيد. سپس اندكي خمير را ورز دهيد تا صاف و يكدست شود و آن را در كيسهي نايلوني بگذاريد و 30 دقيقه در يخچال نگه داريد. حالا دوسوم از خمير را روي سطح آرد پاشيده به ضخامت نيم سانتيمتر باز كنيد و در قالب چربكردهي تارت به قطر 23 سانتيمتر، پهن نمائيد. اكنون مواد مياني را روي خمير بريزيد و صاف كنيد. سپس باقيماندهي خمير را روي سطح آرد پاشيده باز كنيد و با برشگر به شكل برگ برش بزنيد و روي مواد مياني بچينيد. آنگاه روي خمير زردهي تخممرغ بماليد، قالب را در سيني بگذاريد و در فر گرم كرده با دماي 180 درجهي سانتيگراد قرار دهيد. حال تارت را به مدت تقريبي 30- 40 دقيقه بپزيد.
روش تهيهي مواد مياني
روغن را در تابهي مناسبي بريزيد و روي اجاق گرم كنيد. قارچ را بيفزائيد و تفت دهيد. آنگاه سير، پياز سرخكرده و فلفل دلمهاي را بيفزائيد و اندكي تفت دهيد. سپس مرغ و گوجهفرنگي را اضافه كنيد و بگذاريد آب گوجهفرنگي كشيده شود. حال نمك و فلفل را بيفزائيد و تابه را از روي حرارت برداريد.
خواص قارچ
قارچ، خوراکیِ خوشمزهای است که انواع مختلف و متنوعی دارد. این گیاه ساپروفیت است، یعنی کلروفیل (سبزینه) ندارد و برای رشد، مواد مغذی مورد نیازش را از گیاهان و حیوانات مرده یا در حال فساد جذب میکند. قارچها رنگ، بافت، شکل و خواص مختلفی دارند.