طرز تهیه
آش ابودردا از نظر مواد و طرز پخت همان آش رشته معمولي است كه با نيت و مراسم ويژهاي پخته ميشود.اين آش به نيت درخواست شفا براي بيماران و يا به عنوان نذري براي سلامتي افراد خانواده در آخرين چهارشنبه ماه صفر پخته ميشود. معمولاً مراسم رشته بري يعني درست كردن رشته از خمير با مراسم خاص با دعا و استغاثه به درگاه خداوند بوده كه همه در آن شركت ميكردند ضمن آماده كردن رشته گلولههايي يا آدمكهايي از خمير ميساختند و به نيت تكتك افراد خانواده در آش ميريختند و پس از پختن از آش خارج و بر روي بام ميريختند كه خوراك پرندگان شود و يا در آب ميريختند كه ماهيان بخورند و اين به نيت خارج ساختن بيماري و باقيماندن سلامتي و خوشي بود سپس آش را بين همسايهها و فقرا تقسيم ميكردند و سهمي نيز به خانواده و بيماران مورد نظر ميدادند. احتمالاً فلسفه چنين آئيني با توجه به زمان احزاي آن يعني آخر ماه صفر و حلول ماه مبارك ربيعالاول و پشت سر گذاشتي دو ماه ماتم براي شيعيان بود كه با پختن غذا و تقسيم آن بين فقر او بي نصيب نگذاشتن ماهيان و پرندگان، آرزوي سلامتي براي همه و تشكر از نعمات الهي بوده است كه به نوعي مرهمي بر دلهاي داغديده از ماتم سبط رسولالله در ابتداي ماه ولادت رسولالله است.