آشپزباشی - اعظم گلزارمنش :
روشتهیه
حبوبات را از شب قبل بخیسانید و بپزید و گوشت را نیز همراه با پیاز، فلفل، زردچوبه و به میزان کافی آب در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد. آنگاه قابلمة دیگری را آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. برنج را بیفزائید و بپزید. سپس سبزی را اضافه کنید و به مدت تقریبی 15 دقیقه بپزید. حالا حبوبات را به جز لوبیا چشم بلبلی درون آش بریزید و پیوسته هم بزنید تا جائیکه حبوبات له شوند. اینک گوشت را بکوبید و همراه با نیمی از پیازداغ و نعنا داغ به آش بیفزائید و بگذارید آش کاملا جا بیفتد. آنگاه نمک و فلفل و لوبیا چشمبلبلی را درون آش بریزید و 10 دقیقة دیگر آن را بپزید. اکنون آش را برای پذیرائی در کاسة مناسبی بریزید و رویش را با نعنا داغ و پیاز داغ بیارائید.
خواص عدس
عدس برای سلامتی بسیار مفید است. عدس سرشار از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی نظیر اسید فولیک می باشد. از فواید عدس میتوان به بهبود دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، و درمان دیابت اشاره کرد. همچنین عدس از مواد غذایی خون ساز است و باعث درمان کم خونی میشود.