آشپزباشی - ايران كوهستاني:
روشتهیه
در قسمت انتهاي گوجهفرنگيها برشي به شكل بعلاوه ايجاد كنيد و آنها را 10 ثانيه در آب جوش بگذاريد. آنگاه گوجهفرنگيها را در آب سرد قرار دهيد و پوستشان را بگيريد. سپس كره را در تابة مناسبي بريزيد و روي اجاق بگذاريد. پياز را بيفزائيد و تفت دهيد تا پياز نرم شود. اكنون مرغ را بيفزائيد و 1 دقيقه تفت دهيد. حالا گوجهفرنگيها، چيلي، پوست ليمو، آب مرغ و برگبو را بيفزائيد و سوپ را 20 دقيقه، بپزيد. حالا شكر، نمك و فلفل را درون سوپ بريزيد و پوست ليمو و برگبو را از سوپ درآوريد. همينكه سوپ اندكي خنك شد، آن را به كمك دستگاه غذاساز پوره كنيد. حالا دوباره سوپ را روي حرارت بگذاريد تا گرم شود و آن را براي پذيرائي، در سوپخوري بكشيد و با خامه و برگ گشنيز بيارائيد.
خواص گوجه فرنگی
مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می دهد. مصرف گوجهفرنگی یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد، شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن افزایش می یابد ممکن است به علت تغییرات هورمونی باشد.