آشپزباشی – اعظم گلزارمنش :
والک، نوعی سبزی کوهی است که تنها در فصل بهار میروید و از هزاران سال پیش تا کنون به عنوان گیاهی شگفتانگیز، در افرادی که در دامنه کوهها زندگی میکردند؛ معروف بوده است؛ زیرا خواص درمانی متعدد و خارقالعادهای دارد. والک گیاهی شبیه سیر با خواص مشابه است. امروزه افراد درباره خواص بیشمار گیاه سیر اطلاعات زیادی دارند؛ اما والک گیاهی است که مهجور مانده و کمتر کسی با خواص بینظیر آن آشنایی دارد.
طرز تهیه :
سبزي، والك، ماش و برنج را در قابلمه بريزيد، روغن، زردچوبه، نمك و فلفل را بيفزائيد و بگذاريد بپزد. بعد از حدود نيم ساعت حبوبات، بلغور و نيمي از پيازداغ را اضافه كنيد و بگذاريد آش، جا بيفتد. حالا آش را براي پذيرائي در كاسهي مناسبي بكشيد و رويش را با پيازداغ باقيمانده بيارائيد.
یادآوری : سبزي آش شامل؛ تره، شويد، جعفري، اسفناج و كمي گشنيز است.