آشپزباشی - اعظم گلزارمنش
نخود و لوبیا را بخیسانید و بپزید. آنگاه به میزان لازم آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق بجوشانید.
حالا سبزی آش را اضافه کنید و 15 دقیقه آن را بپزید. سپس ترخینه و حبوبات را اضافه کنید و با حرارت ملایم 30دقیقه آش را بپزید.
اینک روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق داغ کنید. زردچوبه را اضافه نمائید و شعله را خاموش کنید.
قدری نعناداغ و پیازداغ به زردچوبه اضافه کنید و مخلوط نمائید. حالا این مخلوط را به همراه نمک و فلفل به آش اضافه کنید.
سپس گوشت را که به همراه پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه پختهاید را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کرده و همراه با آب باقیمانده گوشت به آش بیفزائید و پیوسته آن را هم بزنید تا آش پخته و جا افتاده شود.
اکنون آش ترخینه را در ظرف مناسبی بکشید و رویش را با نعناداغ و پیازداغ بیارائید.
یادآوری 1: بجای گوشت در این آش از سیرابی هم میتوانید استفاده کنید.
یادآوری 2: ترخینه را از شب قبل بخیسانید.