روشتهیه
بلغور گندم را به مدت 5 دقيقه در آب سرد خيس كنيد. سپس آب بلغور را خالي كنيد و آن را به آب در حال جوش اضافه كرده و هم بزنيد. آرد، سيرهاي درسته، گوشت، روغن و حبوباتي را كه از شب قبل خيس كردهايد را هم اضافه كنيد. آش را گاه گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد و جا بيفتد. سپس سيرداغ، زعفران و فلفل قرمز را اضافه كنيد.
نكته:
فلفل را در ابتدا نيز ميتوانيد اضافه كنيد.
استفاده از روغن حيواني بهتر است.
در صورتي كه بلغور گندم همراه با آرد باشد، ميتوانيد آرد را حذف كنيد.
اين غذا در شهر بيرجند مركز استان خراسان جنوبي در مراسم اربعين و نيز 48 امام حسين(ع) كه در استان خراسان برگزار ميشود، طبخ ميگردد. در مقادير زياد و در ديگهاي بزرگ، توسط مردان از شب تا صبح طبخ و به عنوان نذر، صبحها توزيع ميگردد.
اين غذا مربوط به آشپزخانه بيرجند است.
حبوبات شامل نخود، لوبيا چشمبلبلي، عدس خيس خورده ميباشد.