آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد، نمك و شكر را در كاسه مناسبي بريزيد و در وسط آن حفرهاي بسازيد.
آنگاه آب، شير و مايه خمير را با هم مخلوط كنيد و آن را همراه با كره، درون آرد بريزيد و هم بزنيد تا مواد خمير شود.
سپس خمير را روي سطح آرد پاشيده، ورز دهيد و پياز را به آن بيفزائيد.
حالا دوباره خمير را ورز دهيد تا صاف و يكدست شود و آن را به شكل توپ درآوريد.
اكنون خمير را در كاسه چربكرده بگذاريد، رويش را بپوشانيد و در حدود يك ساعت، در دماي محيط نگه داريد تا حجمش دوبرابر شود.
آنگاه هواي داخل خمير را با فشار دست بگيريد و روي سطح آرد پاشيده، به اندازهي 20 × 30 سانتيمتر، باز كنيد اينك پنير را رويش بپاشيد و ورقههاي پپروني را روي پنير بچينيد.
سپس خمير را از عرض آن رول كنيد و دو سرش را به زير تا نمائيد تا پنير از خمير بيرون نريزد! حالا خمير را در قالب چربكرده به اندازه 5/12×5/22 سانتيمتر بگذاريد، رويش را بپوشانيد و بگذاريد حجم خمير دو برابر شود و قالب را پر كند.
اكنون با تیغ مخصوص و یا چاقوی تیز، برشهایی روی خمیر ایجاد کنید و نان را به مدت تقريبي 40-45 دقيقه، در فر گرم كرده با دماي 180 درجه سانتيگراد بپزيد.