آشپزباشی
گلكلم را درون صافی بریزید و یك قاشق چایخوری نمك، روی آن بپاشید. سپس، رویش را بپوشانید و به مدت یك شب آن را كنار بگذارید. حالا، خیارهای خرد كرده و باقیمانده نمك را به آن بیفزائید و به مدت 1 ساعت كنار بگذارید. آنگاه، با آب سرد همه آنها را بشوئید و خشك كنید.
اكنون، آب را جوش بیاورید و تمامی سبزیها را به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی كه نرم شوند، در آن بپزید. حالا سبزیهای پخته را با آب سرد بشوئید، خشك نمائید و صبر كنید تا كاملاً خنك شوند. اینك، همه آنها را در ظرف ترشی استریلكرده و مناسبی بریزید و سركه را به آن بیفزائید تا رویشان را بپوشاند. بعد درِ ظرف را محكم ببندید و كنار بگذارید تا ترشی جا بیفتد.
روش تهیه مایه ترشی
همه مواد را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. هنگامی كه شروع به جوشیدن كرد، درش را بردارید و به مدت 5 دقیقه صبر كنید تا چند جوش بزند و كمی غلیظ شود. سپس، آن را كنار بگذارید تا خنك شود.