آشپزباشی
فلفل دلمهایها را نصف كنید و دانههای درون آنها را بیرون آورید، آنها را بشوئید، خشك كنید و ریز خرد كنید. حالا، گوجهفرنگیها را بشوئید و خشك و چهارقاچ كنید. بعد برگهای روی كلم سفید را بكنید، آن را هشت قسمت كنید، بشوئید و خشك نمائید. آنگاه آنها را خوب رشتهرشته كنید.
اكنون، پیاز را پوست بگیرید و خلالی كنید. حالا نوبت فلفل چیلی است كه دانههایش را درآورید، بشوئید و حلقهحلقه كنید. سپس تمام این موادها را با هم مخلوط نمائید و درون شیشه مناسبی بریزید. اكنون، مایه فراهمآمده را- كه داغ است- روی این سبزیها بریزید و درش را محكم ببندید.
پس از گذشت 12 تا 24 ساعت، مایه را از صافی بگذرانید و درون ظرف مناسبی بریزید و بجوشانید. حالا ظرف را از روی اجاق بردارید و پكتین را به آن بیفزائید. بار دیگر مایه داغ را روی سبزیها بریزید و درش را محكم ببندید. اینك، به مدت 5 دقیقه ظرف را وارونه كنید، سپس آن را برگردانید.
روش تهیه مایه ترشی
برای تهیه این مایه، سركه را با آب، شكر، نمك و دانههای فلفلسیاه بجوشانید و بگذارید به آرامی بجوشد تا شكر حل شود.
یادآوری
این ترشی سالاد را به مدت 6 ماه در جای خشك و خنك میتوان نگه داشت. در صورت دلخواه، میتوانید به این سالاد 3 یا 4 حبه سیر خردكرده نیز اضافه نمائید.