آشپزباشی
ابتدا دم فلفلها را جدا كنید، و آن را بشوئید و در صافی بریزید تا آبش كاملاً گرفته شود.
اگر فلفل خیلی تند نباشد، آن را درون قابلمه لعابی یا استیل بریزید، مقداری سركه و نمك به آن بیفزائید و روی حرارت بگذارید. پس از یكی دو جوش، از روی اجاق بردارید و بگذارید تا سرد شود. سپس درون شیشه بریزید و درِ آن را محكم ببندید.
اگر فلفل خیلی تند باشد و بخواهید میزان تندی آن كم شود، آن را یك بار در آب بجوشانید و به مدت یك روز، چندین بار آبش را عوض كنید و هر بار 2-3 ساعت در آب نگه دارید.
سپس فلفل را در صافی بریزید، سینی روی آن قرار دهید و جسم سنگینی روی سینی بگذارید تا آب اضافی فلفلها در زیر فشار گرفته شود.
بعد فلفل را درون قابلمه لعابی یا استیل بریزید و نمك و سركه را نیز به آن بیفزائید و حرارت دهید تا یكی دو جوش بزند، سپس بگذارید كاملاً سرد شود. آنگاه درون ظرف درداری بریزید درِ آن را ببندید و در جای خنك نگه دارید.