آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد و نمک را در کاسه مناسبی الک کنید و کره را به آن بیفزائید. آنگاه کره را با نوک انگشتانتان با آرد مخلوط کنید تا مواد به شکل خردهنان درآید.
سپس زرده تخممرغ و آبلیمو را بیفزائید و آب را کم کم درون این مخلوط بریزید تا خمیر مناسبی حاصل شود. حالا خمیر را در کیسه نایلونی بگذارید و نیم ساعت در یخچال نگه دارید.
آنگاه خمیر را بین دو کاغذ روغنی باز کنید و آن را در قالب تارت به قطر 23 سانتیمتر پهن نمائید (از قالب تارت که دیوارهاش از کف آن جداست استفاده کنید). اطراف خمیر را مرتب کنید و اضافیهایش را بگیرید.
اکنون قالب را در سینی بگذارید و روی خمیر را با کاغذ روغنی و سرامیکهای مخصوص بپوشانید تا هنگام پختن، خمیر پف نکند!
سپس خمیر را به مدت 10 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید و بعد کاغذ و سرامیکها را بردارید و 10 دقیقه دیگر خمیر را بپزید تا طلائیرنگ شود.
حالا آن را در دمای محیط نگه دارید تا خنک شود. اینک در تابه مناسبی روغن بریزید و پیاز و بیکن را در آن تفت دهید تا پیاز نرم و بیکن ترد و برشته شود.
حالا مخلوط بیکن و پیاز را روی خمیر پخته کیش بریزید. سپس تخممرغها را در کاسه مناسبی بریزید و با همزن برقی هم بزنید و خامه، شیر، پنیر نمک و فلفل را بیفزائید و مخلوط کنید.
اکنون این مخلوط را روی بیکن و پیاز بریزید و کیش لورن را به مدت تقریبی 35 دقیقه یا تا زمانیکه مایه میانی ببندد و طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.