ماهنامه آشپزباشی - کیان رنجبر
آبلیمو، سس سویا، نمک، زنجفیل، خردل و روغن کنجد را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه ماهی بدون استخوان را به پشت (از طرف پوست) روی میز کار قرار دهید.
ابتدا دم را از فیله جدا کنيد و بعد با استفاده از نوک چاقو از پایین گردن فیله را به دو قسمت مساوی برش بزنید و بعد در سس فراهم کرده به مدت 5 دقیقه استراحت دهید.
سپس هر برش را به سمت داخل رول كنيد و با یک خلال دندان آن را ثابت نگه دارید. اینک بقیه ماهیها را به همین روش آماده کنید. سپس سینی مخصوص فر را قدری چرب کنید، کف سینی حلقههای پیاز قرار دهید.
حالا ماهیهای فرم داده را روی پیاز بگذارید و در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.
یادآوری 1: برای خوشرنگ شدن ماهی میتوانید از زعفران استفاده کنید.
يادآوری 2: از اين روش برش زدن ماهی (كله قوچی) میتوانيد برای تمام ماهیهایی كه ستون فقراتی مثل قزلآلا دارند استفاده نمائيد.
يادآوری3: برای تهیه پوره سيب زمینی، ابتدا 500 گرم سيبزمینی را پخته و چرخ كنيد. آنگاه با 1 پيمانه شير، 100 گرم پنير ماسكارپونه، 50 گرم خامه، نمك و زعفران خوب مخلوط نمائيد .