آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد، پودر شکر و کره را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مواد به شکل خرده نان درآید. آنگاه تخممرغ و وانیلین را بیفزائید و مخلوط کنید تا مواد به شکل خمیر درآید.
خمیر به دست آمده را در کیسه نایلونی بگذارید و نیم ساعت در یخچال نگه دارید.
سپس خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر یک را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز کنید و در قالبهای تارتلت به قطر10 سانتیمتر قرار دهید.
اضافیهای اطراف خمیر را بگیرید و قالبها را در سینی شیرینیپزی بگذارید. حالا روی خمیرها را با کاغذ روغنی و سرامیکهای مخصوص بپوشانید و 10 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
اکنون کاغذ و سرامیکها را بردارید و 10 دقیقه دیگر، تارتلتها را بپزید. همینکه تارتلتها خنک شدند، داخلشان را با مایه میانی پر کنید و یک ساعت در یخچال نگه دارید تا مایه میانی کاملا ببندد.
سپس تارتلت را با مرنگ بیارائید و در صورت دلخواه تکههای کوچکی از ورق طلا، روی مرنگ بگذارید.
روش تهیه مایه میانی: خامه را گرم کنید و شکلات و کره را به آن بیفزائید و پیوسته هم بزنید تا صاف و یکدست شود.
روش تهیه مرنگ: سفیده تخممرغها را با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد. آنگاه پودر شکر را کم کم به آن بیفزائید و همچنان به همزدن ادامه دهید تا مرنگ صاف و براق شود.
اکنون مرنگ را در کیسه شیرینیپزی دارای ماسوره ساده به قطر 1 سانتیمتر بریزید و از آن برای آراستن تارتلت استفاده کنید.