طرز تهیه
شکر و آب را در قابلمه مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و زمان دهید تا دانههای شکر در آب حل شود.
پس از ترکیب شدن شکر با آب گلوکز، جوهر لیمو، گلاب و زعفران را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت رنگ و عطر خوبی بگیرد.
۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم شربت بجوشد و غلیظ شود.
در این بازه زمانی برای جلوگیری از شکرک زدن آن با یک قلممو آغشته به آبلیمو اطراف قابلمه را تمیز کنید.
پس از غلیظ شدن شربت حرارت را خاموش کنید و زمان دهید تا شربت در دمای محیط خنک شود.
آب ولرم، شکر و مایه خمیر را در کاسه کوچکی بریزید و با هم مخلوط کنید.
روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کند تا خمیر عمل بیاید و پف کند.
کره ذوبشده و تخم مرغ را در کاسه بزرگی بریزید و با هم ترکیب کنید. آرد سفید، بیکینگ پودر، نمک، وانیل را با هم ترکیب کنید.
ترکیب مواد خشک را یک بار از الک رد کنید تا ناخالصیهای آرد گرفته شود.
ترکیب مواد خشک و خمیر مایه عمل آماده را به مواد درون کاسه اضافه کنید و با یک قاشق یا دست شروع به ترکیب کردن مواد کنید.
سپس کمکم شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.
خمیر را روی میز کار ۵-۷ دقیقه به آرامی ورز دهید تا کاملاً کشدار و لطیف شود. پس از شکل گرفتن، خمیر نباید به دست بچسبد.
خمیر را در یک ظرف مناسب قرار دهید و روی آن را بپوشانید. ۶۰-۷۰ دقیقهای زمان دهید خمیر در دمای محیط استراحت کند تا حجیم و لطیف شود.
روی سطح میز کار را کمی آرد پاشی کنید. خمیر را روی میز کار بگذارید و با کمک وردنه آن را به قطر چند میلیمتر باز کنید.
برای شکل دهی بهتر، خمیر را به شکل مستطیل بزرگ باز کنید و اطراف آن را با چاقو برش بزنید.
سپس آن را به مستطیلهایی با ابعاد حدود ۱۰×۵ سانتیمتر برش بزنید. با چاقو چند برش طولی در وسط هر مستطیل ایجاد کنید تا ظاهر خاص قریوش شکل بگیرد.
تابه یا قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید.
زمان دهید تا روغن داغ شود. خمیرهای برشخورده را به آرامی در روغن بیندازید و سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
شیرینیهای داغ سرخ شده را مستقیماً در شربت سرد بیندازید و اجازه دهید حدود ۱ دقیقه در آن بمانند تا شربت جذب بافت آنها شود.
سپس شیرینیها را از شربت خارج کنید و روی توری قرار دهید تا شربت اضافیشان گرفته شود.
قریوشها را در ظرف سرو بچینید و به دلخواه با مقداری پودر پسته و گل محمدی آنها را تزیین و نوش جان کنید.