آشپزباشی - افسانه ظروفی:
روشتهیه
خمير را در كاسهاي قرار دهيد و كرهي آبكرده و سردشده را به آن بيفزائيد. آنگاه به كمك دو چنگال، رشتههاي خمير را از يكديگر باز كنيد تا كره، در همه جاي آن به طور يكنواخت پخش شود.
سپس هر بار قدري از اين رشتهها را برداريد و به طول تقريبي 18 سانتيمتر ببريد. حالا آنها را به شكل حلقه درآوريد و در قالبهاي كوچك و چربكردهي مافين بگذاريد. اكنون در مركز هر يك، قدري از مخلوط پسته، شكر و هل بريزيد. بعد قالب را در سيني بگذاريد و به مدت تقريبي 15 دقيقه، در فر(تاون) گرم شده با دماي 180 درجهي سانتيگراد قرار دهيد تا باقلوا بپزد و طلائي رنگ شود. اينك صبر كنيد تا باقلوا خنك شود. حال شربت داغ را روي آن بريزيد و پس از يك ساعت، باقلوا را از قالب خارج كنيد. دوباره قدري پسته روي آنها بپاشيد و براي پذيرائي، در ظرف زيبائي بچينيد.
روش تهيه شربت:
شكر، آب و آبليمو را در ظرف مناسبي بريزيد و روي اجاق بگذاريد تا شكر با حرارت ملايم آب شود. آنگاه شربت را بجوشانيد و گلوكز و دانههاي هل را به آن بيفزائيد.