آشپزباشی - آرزو گنجی :
روشتهیه
کره، روغن مایع،ماست، سفیدة تخممرغ،نمک، فلفل و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و فقط در حد مخلوط شدن، با همزن برقی بزنید. آنگاه آرد را کم کم بیفزائید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده 3 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود. سپس شوید را بیفزائید و مخلوط کنید. اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی نیم سانتیمتر باز کنید و با برشگر به قطر 4 سانتیمتر قالب بزنید و در سینی شیرینیپزی بچینید. روی خمیرها زردة تخممرغ بمالید و کنجد بپاشید. حالا کراکرها را به مدت تقریبی 10-15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید.
خواص کنجد
کنجد گیاهی گُلدار و از ردهی دولپهایهاست. دانههای کنجد حاوی روغن بسیار باارزشی هستند. این دانهها ۵۵ درصد چربی و ۲۰ درصد پروتئین دارند و به همین دلیل یک منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب ضروری و بعضی از اسیدهای آمینه محسوب میشوند.