آشپزباشی - عارفه ابنالرضا :
روشتهیه
تخم مرغها، شکر و وانیل را با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا سبک و کمرنگ شود. آن گاه روغن مایع و آب ولرم را بیفزائید ومخلوط کنید.سپس مخلوط الک کردۀ مواد خشک را افزوده و هم بزنید تا مایۀ یکنواختی حاصل شود.حالا مایۀ فراهم کرده را در قالب چربکرده به اندازۀ 20×30 سانتیمتر بریزید و کیک را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180درجۀ سانتیگراد بپزید. دراین میان شربت شیر را فراهم کنید.بعد از پخت کیک،روی آن را با خلال چوبی سوراخ سوراخ کنید و زمانی که کیک اندکی خنک شد،شربت شیر را رویش بریزید و بگذارید شربت به طور کامل جذب کیک شود.اکنون قدری خامۀ مخصوص قنادی را با همزن برقی بزنید و آن را به صورت یک لایۀ نازک روی کیک بمالید و کیک را همچنان که در قالب است، در حدود 6 ساعت درون یخچال قرار دهید.اینک سس کارامل را روی خامه بریزید و دوباره کیک را در یخچال بگذارید.هنگام پذیرائی کیک را به اندازۀ 10×10 سانتیمتر برش دهید و با احتیاط در ظرف مناسب پذیرائی قرار دهید.
روش تهیۀ شربت شیر
شیر، شکر و خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.نیازی به جوشیدن مواد نیست. همین که شکر حل شد و شیر و خامه گرم شد کافیست و شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
روش تهیۀ سس کارامل
در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر آب شود و بعد به رنگ کارامل درآید. مراقب باشید که کرم را به آن بیفزائید و نصف دیگر آب را با نشاستۀ ذرت مخلوط کنید. بعد از 10 دقیقه،مخلوط آب و نشاسته را نیز به کارامل افزوده و به آرامی هم بزنید. بعد از 8 دقیقه سس کارامل غلیظ می شود.حالا کره را نیز اضافه کنید و سس کارامل را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.
خواص تخم مرغ
تخم مرغ، یکی از معدود خوراکی هایی است که باید به عنوان «سوپر غذا» طبقه بندی شود ؛ آن ها دارای مواد مغذی هستند که برخی در رژیم غذایی مدرن نادر و کمیاب هستند.خوردن تخم مرغ آب پز, سالم ترین راه برای خوردن تخم مرغ است, زیرا بدون روغن یا کره پخته می شود, که کالری و چربی اضافی بیشتری را به غذا اضافه نمیکند و باعث کاهش وزن می شود.