آشپزباشی - آرزو مقدم:
روشتهیه
ابتدا مواد خشک شامل آرد، پودرکاکائو، بیکینگپودر و نمک را با هم ترکیب کنید. سپس شکلات را به همراه کره روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید.حال تخممرغها را به همراه شکر سفید، شکر قهوهای و وانیل به مدت تقریبی ۳ تا ۵ دقیقه با دور متوسط همزن هم بزنید تا تغییر رنگ داده و روشن شود. سپس ترکیب کره و شکلات را از روی حرارت برداشته و یکی دو دقیقه اجازه دهید تا کمی از داغی بیفتد. اینک به ترکیب فوق اضافه کنید و با دور کند همزن در حد یکدست شدن هم بزنید. اکنون در آخر مواد خشک را اضافه کنید و با دور کند همزن هم بزنید تا یک مایه غلیظ و یکدستی بدست آید. سپس مواد را در قیف ریخته، کف سینی پخت را کاغذ روغنی بیندازید و از مواد به اندازه یک گردو روی کاغذ با فاصله سه سانتیمتری پایپ کنید.
و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۸ تا ده دقیقه بپزید و بعد از خارج کردن از فر اجازه دهید تا کاملا سرد شود و سپس از سینی جدا کنید و در ظرف سرو بچینید.
خواص کاکائو
یکی از غنیترین منابع پلیفنلهاست. پلیفنلها آنتیاکسیدانهای طبیعیای هستند که در مواد غذایی مانند میوهها، سبزیجات، چای و شکلات یافت میشوند. آنها دارای خواص متعددی چون کاهش التهاب، جریان خون بهتر، کاهش فشارخون و بهبود سطوح قند و کلسترول خون هستند. با این حال، پردازش و حرارتی که روی کاکائو به منظور کاهش تلخی آن انجام میشود، میتواند موجب کاهش 60 درصدی محتوای فلاوانول آن و در نتیجه کاهش خواص سودمندش شود؛ بنابراین با اینکه کاکائو منبع عالی پلی فنل میباشد، اما هر شکلات یا هر محصولی که حاوی کاکائوست دقیقاً همان فواید را فراهم نخواهد کرد.کاکائو