آشپزباشی – افسانه ظروفی
روشتهیه
بادام، پودر شکر و نشاستة ذرت را در کاسة دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را 15 ثانیه روشن نگه دارید. آنگاه این مخلوط را از الک رد کنید و چنانچه ذرات بادام از الک رد نشد، دوباره آن را آسیاب کنید. سپس سفیدة تخممرغها را در کاسة مناسبی که بهتر است فلزی باشد، بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد. حالا شکر را کم کم به آن بیفزائید و همچنان همزن را روشن نگه دارید. اکنون اسانس آلبالو و به میزان کافی رنگ به مرنگ افزوده و مخلوط سازید. سپس مخلوط مواد خشک را در سه نوبت درون مرنگ بریزید و با لیسک مخلوط کنید. در این مرحله مایة ماکارون میباید براق و دارای غلظت مناسبی باشد (نه خیلی سفت و نه خیلی روان) اینک مایة فراهم کردة ماکارون را در کیسة شیرینیپزی دارای ماسورة ساده به قطر 1 سانتیمتر بریزید و هر بار قدری از آن را روی صفحة سلیکونی مخصوص ماکارون و یا سینی دارای کاغذ روغنی پایپ کنید. حالا به زیر سینی چند ضربه بزنید تا چنانچه هوایی در مایة ماکارون باقیمانده باشد، خارج شود. آنگاه ماکارون را 30 دقیقه در دمای محیط نگه دارید و بعد آن را به مدت تقریبی 10-15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 160 درجة سانتیگراد بپزید. اکنون ماکارون را از فر درآورید و تا خنک شدن کامل، آن را از سینی جدا نکنید! همینکه ماکارون کاملا خنک شد، هر دو عدد را با کرم به هم بچسبانید و بین هر کدام یک عدد آلبالو بگذارید. در صورت دلخواه میتوانید روی ماکارونها را با آیسینگ بیارائید.
یادآوری
سفیدة تخممرغها را به دمای محیط برسانید زیرا چنانچه سفیدهها سرد باشند، شکر به راحتی در آن حل نمیشود!
چنانچه روی ماکارن ترک بخورد، به این معنی است که دمای فر داغ بوده است.
میتوانید ماکارون را قبل از افزودن کرم، در ظرف دردار بگذارید و 3-4 روز در یخچال و بیش از یک ماه در فریزر نگه دارید.
بهترین زمان مصرف ماکارون، 3-4 ساعت بعد از افزودن کرم به آن میباشد.