آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد، آب ولرم و مایه خمیر (یکچهارم قاشق چایخوری) را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید.
آنگاه روی کاسه را بپوشانید و آن را 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
سپس آن را یک شب در یخچال نگه دارید و قبل از مصرف یک ساعت در دمای محیط قرار دهید.
حالا آرد نان (225 گرم)، آرد نول، شیر خشک، نمک، مایه خمیر (1 قاشق چایخوری)، تخممرغ، شکر و آب (80 میلیلیتر) را در کاسه بزرگ و مناسبی بریزید و مواد را با همزن برقی مخصوص نان هم بزنید.
اکنون مایه خمیری را که از شب قبل فراهم کردهاید به خمیر بیفزائید و آن را با همزن برقی هم بزنید تا خمیر نرم و مناسبی حاصل شود.
اینک کره خرد کرده را کمکم به خمیر اضافه کنید.
آنگاه خمیر فراهم کرده را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یک ساعت و نیم در جای گرم قرار دهید تا حجمش زیاد شود.
در این میان مواد میانی نارگیلی را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
حالا قالب 12تایی بزرگ مافین را چرب کنید و با کاغذ روغنی بپوشانید (میتوانید از کپسولهای کاغذی نیز استفاده کنید).
اکنون خمیر کلوچه را روی سطح آرد پاشیده به اندازه 30×40 سانتیمتر باز کنید و مایه نارگیلی را رویش صاف کنید.
مراقب باشید که از اطراف خمیر 2 سانتیمتر خالی بماند.
اینک خمیر را رول کنید و بعد به 12 قسمت مساوی برش دهید و هر تکه را در قالب بگذارید (قسمت برشخورده بالا باشد).
روی خمیرها را با سلفون چربکرده بپوشانید و یک ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمشان زیاد شود.
آنگاه روی خمیرها کره آبکرده بمالید و شکر بپاشید و کلوچهها را به مدت تقریبی 25 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجه سانتیگراد بپزید و بعد روی پنجره سیمی خنک کنید.
یادآوری
نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه همراه با این کلوچههای نارگیلـی مـیتواند عصرانه دلپذیری برای افراد خانواده و دوستانتان باشد.