آشپزباشی - افسانه ظروفی
شیر را گرم کنید تا به دمای 37 درجۀ سانتیگراد برسد.آن گاه آرد،نمک،شکر و مایه خمیر را در کاسۀ مناسب و بزرگی بریزید و مخلوط کنید.
سپس کره را روی این مواد رنده کنید(با رندۀ درشت) و بعد شیر را بیفزائید و به آرامی مواد را مخلوط کنید تا خمیر شود.
مراقب باشید که خمیر را در این مرحله زیاد ورز ندهید تا تکه های کره در خمیر قابل مشاهده باشد!
حالا خمیر فراهم کرده را به شکل مربع درآورید ودر سلفون بپیچید و یک ساعت و نیم در یخچال نگه دارید.
آن گاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده به اندازۀ25×35 سانتیمتر باز کنید و خمیر را از دو طرف آن تا وسط خمیر تا بزنید.
اکنون خمیر را در جهت عقربه های ساعت به اندازۀ یک چهارم بچرخانید و روی خمیر وردنه بکشید تا به شکل مستطیل باز شود.
اینک خمیر را برگردانید و رویش وردنه بکشید و این بار خمیر را سه لا به شکل پاکت نامه تا بزنید.
حالا خمیر را در سلفون بپیچید و یک ساعت در یخچال بگذارید.تازدن خمیر را دوبار دیگر تکرار کنید تا تکه های کره در خمیر پیدا نباشد و خمیر کاملا صاف و یکنواخت شود.
اینک خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر باز کنید و مثلث هایی به اندازۀ 8×30 سانتیمتر برش دهید(قاعدۀ مثلث 8 سانتیمتر و ارتفاع آن 30 سانتیمتر باشد).
سپس قدری شکلات روی خمیر(قاعدۀ مثلث)بگذارید و آن را به طرف راس رول کنید.
حالا کروسان ها را با فاصله از یکدیگر در سینی شیرینی پزی دارای کاغذ روغنی قرار دهید و رویشان را با سلفون چربکرده بپوشانید و 2-3 ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجمشان دوبرابر شود.
اکنون روی کروسان ها مخلوط زردۀ تخم مرغ و شیر بمالید و به مدت تقریبی 10-15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجۀ سانتیگراد بپزید.