تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
سینی مناسبی را به اندازه 25×35 سانتیمتر چرب کنید و کف و دیوارهاش را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی کاغذ را نیز با اسپری روغن چرب کنید. فندق را در پارچه تمیزی بریزید و با مالش دادن پارچه پوست فندق را بگیرید.
آنگاه فندق و بادام را با هم مخلوط سازید و کنار بگذارید. سپس سفیده تخممرغها را در کاسه فلزی همزن برقی بریزید. حالا عسل را در ظرف مناسبی بریزید (سسپن) و روی حرارت قرار دهید تا دمایش به 122 درجه سانتیگراد برسد.
در این میان همزن را روشن کنید و سفیده تخممرغها را بزنید. اکنون شکر، کورنسیروپ و آب را در ظرف مناسب دیگری بریزید و روی حرارت بگذارید تا دمای شربت به 146 درجه سانتیگراد برسد.
اینک عسل را به صورت نوار باریکی درون سفیده تخممرغها بریزید (همچنان که همزن روشن است) و بعد وانیل را بیفزائید. آنگاه شربت را نیز به صورت نوار باریکی درون مایه فراهم کرده بریزید و همچنان همزن را روشن نگه دارید تا شربت تمام شود.
حالا همزن را خاموش کنید و به سرعت مخلوط فندق و بادام را همراه با کرنبری و پسته درون نوقا بریزید و با لیسک چربکرده، مخلوط کنید. اکنون مایه نوقا را در سینی بریزید و رویش را صاف کنید.
سپس آن را چند ساعت، در جای خنکی بگذارید تا آماده برش زدن شود. حالا نوقا را به اندازه دلخواهتان برش دهید و در کاغذ روغنی بپیچید.
یادآوری1: نوقا را با چاقوی چربکرده برش دهید.
یادآوری2: برای تهیه نوقا از دماسنج دقیق استفاده کنید.
یادآوری3: تهیه نوقا نیازمند داشتن تجربه، مهارت و سرعت عمل است.