تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
زرده تخممرغها، شیر، كره، بیكینگپودر و شكر را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه آرد را كم كم بیفزائید تا خمیر مناسبی به دست آید. سپس روی خمیر را با پارچه مرطوب بپوشانید و دو ساعت در دمای محیط نگه دارید.
حالا خمیر را شش قسمت كنید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده، خیلی نازك باز كنید (برای این كار از وردنه مخصوص باقلوا استفاده كنید).
اكنون یكی از لواشها را داخل جعبه چربكرده باقلوا پهن كنید و رویش كره آبكرده بمالید و یك لواش دیگر، رویش بگذارید. اكنون نیمی از مواد میانی را در جعبه، روی لواش بریزید و اندكی با پشت قاشق بفشارید.
حالا یك لواش دیگر روی مواد میانی بگذارید و باقیمانده مواد میانی را رویش بریزید و قدری بفشارید. اینك سه لواش باقیمانده را نیز در جعبه بیندازید و بین هر لایه، كره بمالید.
سپس با چاقوی تیز، باقلوا را به شكل لوزی یا مربع ببرید و دوباره رویش كره بمالید. آنگاه جعبه باقلوا را داخل سینی بگذارید و باقلوا را به مدت تقریبی 20 دقیقه یا تا زمانیكه رویش طلائی رنگ شود، در فر گرم كرده با دمای 170درجه سانتیگراد بپزید.
همینكه باقلوا خنك شد، رویش اندكی شربت گرم بریزید و دوباره برشها را با چاقو عمیقتر كنید. اكنون در جعبه را بگذارید و پس از 5-6 ساعت دوباره اندكی شربت روی باقلوا بدهید و در جعبه را بگذارید.
به همین ترتیب شربت را كمكم به خورد باقلوا بدهید و هر بار در جعبه را ببندید تا باقلوا خشك نشود!
روش تهیه مواد میانی: همه مواد را با هم مخلوط كنید.
روش تهیه شربت: آب و شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شكر حل شود. سپس آن را بجوشانید و در صورت دلخواه گلاب را درون شربت بریزید.
بعد از چند جوش گلوكز را بیفزائید و شربت را از روی حرارت بردارید.
یادآوری1: شربت باقلوا میباید رقیق باشد. از این رو شربت را بیش از حد نجوشانید زیرا موجب سفت شدن باقلوا میشود!
یادآوری2: باز كردن خمیر باقلوا نیازمند داشتن تجربه و مهارت است.