آشپزباشی - افسانه ظروفی:
روشتهیه
فر را با دمای 150 درجة سانتیگراد گرم کنید و کف و دیوارة قالب عمیق کیک را به قطر 23 سانتیمتر با دو لایه کاغذ روغنی بپوشانید و روی کاغذ را نیز چرب کنید. آنگاه آرد، ادویه و نمک را در کاسة مناسبی الک کنید و کره را به آن بیفزائید. سپس کره را با آرد مخلوط کنید تا مواد به شکل خرده نان درآید. حالا شکر، میوههای خشک، مربا، پوست پرتقال و آجیل را به مخلوط فراهم کرده بیفزائید و هم بزنید. اکنون شیر و روغن مایع را با هم مخلوط کنید و بیکینگسودا را در سرکه حل نمائید. آنگاه مخلوط شیر و روغن و بیکینگسودای حل کرده را درون مخلوط آرد و میوههای خشک بریزید و با قاشق فلزی هم بزنید. سپس مایة فراهم کردة کیک را در قالب بریزید و به مدت تقریبی یک ساعت و نیم تا دو ساعت در فر بپزید. همینکه کیک خنک شد، رویش را با کرم کرهای بپوشانید (کرم را صاف نکنید و با پالت به آن شکل نامنظم بدهید) و با کوکیهای کاپوچینو و مرنگ بیارائید.
روش تهیة کرم کرهای
300 گرم کره را با همزن برقی بزنید و مخلوط 500 گرم پودر شکر و یک قاشق سوپخوری آرد ذرت را کم کم به آن بیفزائید و همچنان به همزدن ادامه دهید تا کرم صاف و یکدستی حاصل شود. آنگاه 2 قاشق چاپخوری وانیل شکری را درون کرم بریزید و چنانچه کرم بیش را از حد سفت بود، اندکی شیر به آن بیفزائید.
یادآوری
چنانچه بخواهید این کیک را در دو طبقه (مانند تصویر) آماده کنید، نصف دیگری از مواد لازم کیک را فراهم کنید و در قالب کوچکتری به قطر 17 سانتیمتر بریزید.
خواص کشمش
کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.