آشپزباشی- افسانه ظروفی:
روشتهیه
آرد، نمک و ادویه را چند دقیقه در فر یا مایکرویو گرم کنید. آنگاه مایه خمیر و شکر را به آن بیفزائید و شیر را کم کم اضافه نمائید تا خمیر مناسبی حاصل شد. خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا کاملا یکنواخت شود و بعد آن را در کاسة مناسبی قرار دهید و رویش را با سلفون چربکرده بپوشانید. خمیر را در حدود یک ساعت و یا تا زمانیکه حجمش افزایش پیدا کند، در جای گرم نگه دارید. حالا خمیر را دوباره ورز دهید و روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر باز کنید. اکنون روی خمیر را با نیمی از کره بپوشانید و نیمی از شکر و کشمش را رویش بپاشید. سپس خمیر را سه لا تا بزنید و آن را 90 درجه بچرخانید و دوباره با وردنه باز کنید. آنگاه باقیماندة کره را رویش بمالید و باقیماندة شکر و کشمش را رویش بپاشید. دوباره خمیر را سه لا تا بزنید و این بار به ضخامت 5/2 سانتیمتر باز کنید. اندازة خمیر میباید 20×25 سانتیمتر باشد! اینک خمیر را در قالب چربکردة مستطیل شکل به اندازة 20×25 سانتیمتر قرار دهید، رویش را با سلفون چربکرده بپوشانید و در حدود 35-40 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا روی خمیر را به شکل لوزی برش دهید و 2 قاشق سوپخوری شکر را در 2 قاشق سوپخوری آب گرم حل کنید و روی خمیر بمالید. اکنون نان چای را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه یا تا زمانیکه طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید.
خواص کشمش
اگرچه کشمش کوچک است، اما آنها سرشار از مواد مغذی می باشند. بر طبق گزارشات، کشمش ها به عنوان بخشی از گروه میوه محسوب می شوند. این میوه های خشک شده انرژی را افزایش می دهند و معمولا برای کوهنوردان، مسافرین یک تونیک سالم به حساب می آیند.