آشپزباشی - لیلا آیانی صفت
مایه خمیر، یک قاشق چایخوری از شکر و آب ولرم را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
آنگاه باقیمانده شکر، شیر، کره و مایه خمیر ور آمده را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید.حالا آرد و نمک را کمکم بیفزایید و هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود. بعد آن را به شکل توپ درآورید و در کاسه چربکرده بگذارید. اکنون روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اینک 350 گرم از خمیر فراهم کرده را بردارید، آن را به شکل توپ درآورید و در همان کاسه قرار دهید و رویش را بپوشانید. برای تهیه خمیر قهوهایرنگ، به باقیمانده خمیر 15 گرم پودر کاکائو و شیر را بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
حالا از این خمیر 220 گرم بردارید، آن را به شکل توپ درآورید و در کاسه چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید.
سپس برای تهیه خمیر قهوهای تیره، 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائو، شیر و رنگ سیاه را به باقیمانده خمیر بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
حالا این تکه خمیر را نیز در کاسه چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید. اکنون هرسه رنگ خمیر را جدا جدا به 7 قسمت مساوی تقسیم و هر تکه خمیر قهوهای را با وردنه به شکل مستطیل 12×30 سانتیمتر باز کنید و از درازا رول نمائید.
روی خمیرها را بپوشانید تا خشک نشوند! آنگاه هر تکه خمیر قهوهای تیره را نیز با وردنه به اندازه خمیر قبلی (قهوهای) باز کنید و وسط هرکدام یک رول خمیر قهوهای قرار دهید.دو سر خمیر را به هم بچسبانید و خمیر را رول کنید.
حالا هر تکه خمیر سفید رنگ را نیز با وردنه به اندازه خمیرهای قهوهای رنگ باز کنید و رول خمیر قهوهای تیره را وسط خمیر سفید بگذارید و دو سر خمیر را به هم بچسبانید و رول کنید تا طول خمیر به 60 سانتیمتر برسد.
تمام خمیرها را به همین ترتیب آماده کنید و بعد آنها را از وسط نصف کنید تا به اندازه طول قالب (30 سانتیمتر) درآید.
اکنول رولهای خمیر را در قالب چربکرده لوف به اندازه 12 × 30 سانتیمتر بچینید، روی خمیر را بپوشانید و 1-5/1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود و قالب را پر کند.
اینک یک عدد تخممرغ را با چنگال بزنید و آن را به کمک قلم مو روی خمیر بمالید. سپس قالب را در فر گرم کرده با دمای 170 درجه سانتیگراد بگذارید و نان را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه بپزید.