آشپزباشی - مهدیس رحیمیان
مایه خمیر، آب ولرم و 1 قاشق سوپخوری از شکر را در کاسه کوچکی بریزید و مخلوط کنید و رویش را بپوشانید. آنگاه 10 دقیقه صبر کنید. تا مایه خمیر فعال شود.
سپس خامه، باقیمانده شکر و پوست لیمو را قدری با همزن بزنید تا صاف و یکدست شود. و بعد تخممرغها و مایه خمیر را به آن افزوده و مخلوط کنید.
حالا آرد، نمک و کره را به آن بیفزائید و مخلوط کنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. خمیر را 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود و آن را در کاسه چرب کرده بگذارید.
اکنون رویش را با سلفون بپوشانید و در دمای محیط نگه دارید تا حجمش افزایش یابد. اینک خمیر را به اندازه 30×40 سانتیمتر پهن کنید و کرم لیمو را رویش بمالید.
مراقب باشید که کرم از لبههای خمیر دو ونیم سانتیمتر فاصله داشته باشد. حالا خمیر را رول کنید و بعد آن را به عرض 4 سانتیمتر برش دهید و با فاصله در سینی چربکرده بچینید.
سپس روی خمیرها تخممرغ بمالید و پرک بادام بپاشید. آنگاه نان را به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر گرم با دمای 190 درجهسانتیگراد بپزید.
روش تهیه کرم لیمو: شکر، آب لیمو و پوست لیمو را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا شکر حل شود. آنگاه زرده تخممرغها را در کاسه مناسبی بریزید و کاسه را روی بخار آب جوش بگذارید.
حالا زردهها را با همزن بزنید و کم کم مخلوط آبلیمو را به آن بیفزائید. مایه را پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود.
ولی مراقب باشید که نجوشد! اکنون آن را از روی حرارت (بنماری) بردارید و کنار بگذارید تا اندکی خنک شود. سپس کره را کمکم به کرم بیفزائید و مخلوط کنید تا صاف و یکدست شود.
اینک روی کرم را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا کاملا سرد و آماده مصرف شود.