طرز تهیه نان كماج قلیف
پودر مایه خمیر، شكر و یك چهارم پیمانه آب ولرم را در كاسهی كوچكی بریزید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد را در كاسهای بریزید، مایه خمیر عمل آمده و آب مورد نیاز را به آن بیفزائید تا خمیر صاف و یكدستی حاصل شود. سپس خمیر را درون كاسهای قرار دهید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی نگهدارید تا حجم خمیر دو برابر شود. حالا روغن را در قابلمهی كوچكی بریزید و خمیر را درون آن بگذارید. پیوسته خمیر را زیر و رو كنید تا روغن به خورد خمیر برود، ولی آن را چنگ نزنید! بعد خمیر را كمی استراحت دهید، سیاهدانه و كنجد روی آن بپاشید و خمیر را روی سینی قرار دهید. اكنون دو حفره روی خمیر ایجاد كنید و تخممرغها را درون آنها بشكنید. خمیر را در فر(تاون) گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد بگذارید تا روی نان طلائی رنگ شود و تخممرغها نیز بپزند. اینك نان را ببرید و با پودر شكر تزئین كنید.
یادآوری: در گذشته، این نان را در قابلمهی كوچك مسی - كه نامش قلیف بود- درست میكردند.