آشپزباشی - اعظم گلزارمنش :
روشتهیه
نمك، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط كنيد و آن را درون شكم و اطراف مرغابي بماليد. آنگاه روغن را در قابلمة مناسبي بريزيد و روي اجاق بگذاريد و مرغابي را در آن تفت دهيد. حالا پياز و به مقدار كافي آب به آن بيفزائيد و بگذاريد مرغابي بپزد. سپس مرغابي را از قابلمه، در آوريد و گردو را درون همان قابلمه بريزيد و به مدت تقريبي يك ساعت، با حرارت ملايم بپزيد. اينك رب انار را بيفزائيد و فسنجان را 45 دقيقة ديگر، بپزيد. حالا زعفران را اضافه كنيد، مرغابي را درون خورش بگذاريد و 30 دقيقة ديگر آن را بپزيد تا فسنجان جا بيفتد. آنگاه مرغابي را در ظرف مناسبي بگذاريد و فسنجان را رويش بريزيد و با چلو ميل كنيد.
یادآوری
در شمال ايران فسنجان را اغلب با اردك يا مرغابي تهيه ميكنند. از اين رو چنانچه از مرغابي يا اردك استفاده ميكنيد، ابتدا آن را پاك كنيد و بشوئيد و با هولة كاغذي آشپزخانه خشك نمائيد. سپس مرغابي يا اردك را روي حرارت اجاق كز دهيد تا مطمئن شويد، پَر يا پرزي روي آن باقي نمانده باشد!
در صورت دلـــخواه مــيتوانيد 2 قاشق سوپخوري شكر، در اواخر پخت فسنجان به آن بيفزائيد.