آشپزباشی – اعظم گلزار منش :
روشتهیه
پیاز و روغن را در قابلمة مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق تفت دهید. آنگاه گوشت را بیفزائید و 5 دقیقة دیگر به تفت دادن ادامه دهید. زردچوبه را نیز اضافه کنید و اندکی تفت دهید. سپس آب را بیفزائید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. حالا سیب را قدری با کره تفت دهید و به خورش بیفزائید. آلبالو، نمک و فلفل را هم به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد، در نهایت شکر را بنا به ذائقه خود اضافه کرده و پس از چند جوش، خورش را در ظرف مناسبی بکشید و به همراه چلو آن را سرو نمائید.
نکته
نکاتی را که باید در این خورش رعایت کنید، تا خورشتی خوش آب و رنگ داشته باشید.
1- آلبالو را با دو قاشق شکر 10 دقیقه بجوشانید و کنار بگذارید.
2- سیب را در کره با حرارت ملایم تفت دهید تا قدری نرم شود.
پس از پختن گوشت و جا افتادن خورش در انتها سیب و آلبالو را اضافه کنید و پس از چند جوش خورش را در ظرف مناسبی بکشید.
خواص آلبالو
آلبالو میوهای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوقالعاده مفید است و زیبایی و طراوت خانمها را تضمین میکند.کشت آن در برخی کشورها روز به روز رو به توسعه است. ایتالیا و آمریکا جزو اولین کشورهای تولیدکننده آلبالو هستند و بیش از ۲۰۰ هزار تن هر ساله میوه آلبالو دارند، بعد از ایتالیا در اروپا کشور آلمان است که محصول سالانه آن به ۱۵۰ هزار تن میرسد. درخت آلبالو اصلا در ایران بوده است و از ایران به کشورهای دیگر رفته و کشت شده است.