آشپزباشی
ابتدا قابلمهی مناسبی را تا نیمه آب كنید و روی اجاق بگذارید تا آب بجوش آید و بعد نمك را بیفزائید.
آنگاه میگوها را در آب جوش بریزید و پس از 1 دقیقه آن را در صافی بریزید.
سپس در ظرف مناسبی میگو، خیارشور، كنسرو ذرت، كاهو، جوانه ماش و پسته شامی را بریزید و با هم مخلوط كنید.
حالا روغن زیتون، سركه، سویاسس، نمك و فلفل را در كاسهی كوچكی بریزید و مخلوط كنید.
اكنون سس را در ظرف مخصوص آن بریزید و كنار سالاد قرار دهید. اینك سالاد برای پذیرائی آماده است.
سالاد میگو و خیار
خیار پوست كنده و خردكرده 2 عدد
فلفل دلمهای زرد خلالی خردكرده 1 عدد
پیاز قرمز ریز خردكرده 4 قاشق سوپخوری
كره 2 قاشق سوپخوری
پیازچه خردكرده 3 عدد
سیر لهكرده 2 حبه
ادویه كاری 1 قاشق سوپخوری
میگو پاككرده 350 گرم
نمك یك چهارم قاشق چایخوری
ریحان خردكرده یك دوم پیمانه
آشپزباشی - سرورچاووشی
طرز تهیه سالاد میگو با خیار
خیار، فلفل و پیاز را در كاسهای بریزید. در تابه مناسبی، كره را روی اجاق آب كنید و پیازچه را در آن تفت دهید. آنگاه سیر را بیفزائید و حرارت را ملایم كنید. حالا ادویه و میگوها را اضافه نمائید و تفت دهید، تا میگوها صورتی رنگ شوند.
بعد صبر كنید، خنك شوند، سپس نمك و ریحان را بیفزائید و به مواد فراهم كرده اضافه كنید و سالاد را برای پذیرائی در كاسه مناسبی بكشید.
یادآوری: میتوانید این سالاد را با قدری برنج میل كنید.
سالاد میگو و پسته شامی
میگوی پاككرده 350 گرم
پسته شامی بوداده و خردكرده 150 گرم
خیار شور خردكرده 200 گرم
كاهوی سالادی خردكرده 150 گرم
كنسرو نخودفرنگی 150 گرم
كنسرو ذرت 150 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
سركه 80 میلیلیتر (یكسوم پیمانه)
آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
طرز تهیه سالاد میگو و پسته شامی
در قابلمهی مناسبی آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. آنگاه میگو را همراه با یك قاشقچایخوری نمك به آن بیفزائید و دو دقیقه، بپزید.
سپس میگو را در آبكش بریزید و كنار بگذارید.
حال میگو، سهچهارم از پسته شامی، خیار شور، كاهو، نخودفرنگی، ذرت، نمك، فلفل، روغن زیتون و سركه را در كاسهی مناسبی بریزید و مخلوط كنید.
اكنون سالاد را در كاسهی مخصوص سالاد بریزید و رویش را با باقیماندهی پسته شامی بیارائید.
یادآوری: برای پاك كردن میگو ابتدا سر و دم آن را جداكنید پاهای میگو به راحتی با دست جدا میشود. حالا به كمك چاقو پوست میگو را هم بگیرید.
سپس با نوك چاقو، شیاری طولی روی كمر میگو ایجاد كنید و رگ سیاهرنگ پشت آن را جدا نمائید. این رگ باعث ایجاد بوی زهم در میگو میشود.
سالاد میگو با سس مایونز سبزی
میگو 24 عدد
كرفس خرد كرده 1 ساقه
زنجفیل رنده كرده 1 قاشق سوپخوری
برگ بو 1 عدد
آویشن یكدوم قاشق چایخوری
آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به میزان لازم
سیبزمینی پخته 250 گرم
مواد لازم برای تهیهی سس مایونز سبزی
زردهی تخممرغ 1 عدد
نمك و فلفل به میزان لازم
روغن هستهی انگور 200 میلیلیتر
ترهی خرد كرده 1 قاشق سوپخوری
ترخون خرد كرده 1 قاشق سوپخوری
تحریریه ماهنامه آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
طرز تهیه سالاد میگو با سس مایونز سبزی
میگوها را پاك كنید، بشوئید و روی هولهی كاغذی آشپزخانه بگذارید تا رطوبتش گرفته شود. آنگاه یك لیتر آب در قابلمه بریزید و روی اجاق قرار دهید.
كرفس، زنجفیل، برگ بو، آویشن، آبلیمو، نمك و فلفل را بیفزائید و 30 دقیقه، بجوشانید.
سپس محتویات درون قابلمه را صاف كنید و دوباره روی اجاق بگذارید. حالا میگوها را به آن بیفزائید و 2 دقیقه بپزید.
اكنون میگوها را از قابلمه درآورید و بگذارید خنك شود. اینك میگوها، سیبزمینی و سس مایونز سبزی را در ظروف جداگانه بریزید و در سبد پیكنیك قرار دهید.
روش تهیهی سس مایونز سبزی
زردهی تخممرغ را در كاسهی مناسبی بریزید، اندكی نمك به آن بیفزائید و با همزن دستی هم بزنید تا غلیظ شود.
آنگاه روغن را قطره قطره بیفزائید و هم بزنید تا سس غلیظی حاصل شود.
اگر سس بیش از حد غلیظ بود، قدری آب و آبلیمو به آن بیفزائید تا طعم مطبوعتری داشته باشد، اكنون فلفل و سبزیهای معطر را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.