آشپزباشی – ایران کوهستانی
روغن زیتون را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. آنگاه پیاز، هویج و گوجهفرنگی را در آن تفت دهید. حالا گوشت چرخكرده، ژامبون و سیر را بیفزائید و با حرارت ملایم بپزید.
اینك نمك، فلفل و خامه را به مواد بیفزائید و تابه را از روی اجاق بردارید. سپس نیمی از پنیرپارمسان را به مواد فراهمكرده اضافه كنید. اكنون ورقههای لازانیا را درون آب جوش و نمك بپزید تا نرم شود و بعد در آبكش بریزید.
حال روی هر یك از ورقههای لازانیا قدری سس سفید بمالید، مقداری از مخلوط فراهمكرده را رویش بریزید و روی این مواد را با سس سفید بپوشانید.
آنگاه لازانیا را رول كنید. اینك كف ظرفنسوزی را چرب كنید و رولهای لازانیا را در آن بچینید. حالا روی لازانیا را با باقیمانده سس سفید و پنیر پارمسان باقیمانده بپوشانید و به مدت 20 دقیقه در فر گرمشده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا لازانیا بپزد و پنیر طلائی رنگ شود.
روش تهیه سس سفید: ابتدا كره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس آرد را اضافه كنید و قدری تفت دهید. آنگاه شیر را بیفزائید و پیوسته آن را هم بزنید تا سس، غلیظ شود. حال نمك و فلفل را به آن بیفزائید.