تحریریه ماهنامه آشپزباشی – مرضیه مرشدی
سیبزمینیها را بپزید و مراقب باشید له نشود. بعد آن را كنار بگذارید تا خنك شود. سپس 3 قاشق سوپخوری از روغن زیتون را در تابه مناسبی بریزید، پیاز و سیر را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم تفت دهید.
آنگاه حرارت را اندكی زیاد كنید، فلفلها، ذرت، سوسیس و ژامبون را بیفزائید و تفت دهید. حالا گوجهفرنگیها را خرد كنید و به مواد درون تابه اضافه كنید. اكنون صبر كنید تا مخلوط فراهم كرده بپزد و اندكی غلیظ شود.
سپس نمك، فلفل و پودر چیلی را به آن بیفزائید. پوست سیبزمینیها را بگیرید و به ضخامت 5 میلیمتر، ورقهای خرد كنید. اینك ظرف نسوز و مناسبی بردارید و آن را با باقیمانده روغن چرب كنید.
حال نیمی از ورقههای سیبزمینی را كف ظرف بچینید و نیمی از مخلوط سبزی و سوسیس را رویش بریزید. آنگاه مایه پنیری را بیفزائید و صاف كنید و با باقیمانده مخلوط سبزی و سوسیس روی این مایه را بپوشانید.
اینك باقیمانده ورقههای سیبزمینی را به گونهای كه لبهی آنها روی هم قرار بگیرد، روی گراتن بچینید و پنیر گودا بپاشید. اكنون گراتن را به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیكه طلائی رنگ شود، در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مایه پنیری: زردههای تخممرغ، پنیر، آرد سمولینا، نمك و فلفل را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه سفیدههای تخممرغ را در كاسه مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد.
حالا سفیدههای زده شده را به مایه پنیری بیفزائید و به آرامی مخلوط كنید. سپس تره را به آن بیفزائید.
یادآوری: اگر آرد سمولینا در دسترس نبود از 38 گرم (یكچهارم پیمانه) آرد سفید استفاده كنید.