روشتهیه
خلال پوست پرتقال يا نارنج را پاك كنيد تا كاملاً تميز باشد در يك قابلمه كه گنجايش آب بيشتر را داشته باشد روي خلالها را آب بگيرد دو تا 3 بار بجوشانيد در آب ساده بريزيد و چند بار با فاصله يك ساعت آب آن را عوض كنيد تا تلخي آن گرفته شود. شكر را با 4 پيمانه آب بجوشانيد بعد از آن كه شربت كمي غليظ شد خلال تلخي گرفته را در آن بريزيد. هويجها را كاملاً با پوستكن پوست بگيريد و رنده درشت كنيد و همراه با يك پيمانه آب و يكهشتم قاشق جايخوري نمك بپزيد و در صافي بريزيد و به شربت و خلال پرتقال اضافه كنيد و بعد روي حرارت بگذاريد و بجوشانيد تا يك پيمانه از شربت باقي بماند خلال پرتقال و هويج شيرين شده را در صافي بريزيد و شربت آن را نگهداريد. خلال بادام و پسته را تميز كنيد و بشوييد و دو سوم هر كدام را با خلال هاي شيرين شده مخلوط كنيد و كنار بگذاريد مرغ را با يك عدد پياز و كمي نمك و فلفل بپزيد تا بعد از پختن يك دوم پيمانه آب آن باقي بماند آب مرغ را صاف كنيد و با شربت باقيمانده از خلالها مخلوط كنيد همراه با يكدوم زعفران و يك تا دو قاشق كره يا روغن حيواني آب كرده و كنار بگذاريد برنج خيس كرده را آبكش كنيد و دو تا سه قاشق روغن مايع را با يك پيمانه آب گرم روي برنج آبكش شده در آبكش بريزيد و بعد برنج را طبق معمول دم كنيد ده دقيقه آخر كه برنج دم كشيده شربت را روي برنج بدهيد. موقع كشيدن برنج در ظرف دوسوم برنج را همراه با بقيه زعفران و يك قاشق كره يا روغن حيواني با دو سوم مخلوط خلالها مخلوط كنيد و برنج را در ديس بكشيد و برنج همراه با مخلوط خلالها را با لايهلايه با برنج مخلوط كنيد و روي آن را طبقه سليقه خود با يكسوم مخلوط خلالها و برنج زعفراني تزيين كنيد.
مرغ را نيز ميتوانيد لايهلايه داخل مخلوط برنج و خلالها گذاشته و يا در ديس جداگانه بگذاريد و با كمي مخلوط خلال تزيين كنيد.