روشتهیه
برنج خیسکرده را آنقدر زیر آب سرد بشویید تا آب شستن برنج شفاف و پاک باشد، سپس برنج را داخل یک سبد ریخته و کنار بگذارید.
روغن را در یک ماهیتابه چدنی بزرگ روی حرارت متوسط مایل به زیاد گرم کنید، دانه زیره را 10 ثانیه در روغن تفت دهید تا شروع به پریدن کرده و تغییر رنگ دهد.
سیبزمینی، نخودسبز و در صورت تمایل فلفل چیلی خردشده را اضافه کرده و حدود 3 دقیقه تفت دهید تا سیبزمینی نرم شود.
برنج را بیفزایید و مرتب هم بزنید تا به روغن آغشته شده و کمی رنگ نیمهشفاف به خود بگیرد، پودر فلفل قرمز، نمک، گرام ماسالا و زردچوبه را با مواد مخلوط کنید، سپس آب را بیفزایید، آب که جوش آمد یکی دو بار هم بزنید، سپس حرارت را کم کرده و بگذارید روی حرارت متوسط بماند تا برنج و بقیه مواد آهسته بجوشند، درِ ظرف را ببندید تا بیشتر آب جذب شود و روی سطح غذا به دلیل خروج بخار چندین سوراخ ایجاد شود. غذا را هم نزنید.
حرارت را خیلی کم کنید و اگر ممکن است ماهیتابه را با گذاشتن یک حلقه فلزی زیر آن یا یک شعلهپخشکن، حدود 5/2 سانتیمتر از روی شعله بالاتر قرار دهید. درِ ماهیتابه را ببندید تا برنج و سبزیجات 10 دقیقه دیگر با بخار بپزند. یک عدد دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه یا دمکنی روی برنج قرار دهید و دوباره درِ ماهیتابه را ببندید، به مدت 5 دقیقه برنج را در این حالت نگه دارید.
به آرامی برنج و سیبزمینی را با چنگال در کاسه مخصوص پذیرایی گرم بریزید و روی آن پیاز قرمز خردشده و گشنیز بپاشید. غذا را گرم به همراه ماست در ظرفی جداگانه سرو نمایید.
نکته:
برنج باید قبلاً به مدت 20 دقیقه در آب سرد خیس خورده باشد.