طرز تهیه
در ابتدا عدس را تمیز کنید و برای نیم ساعت بهتر است خیس کنید، برنج را نیز بشورید و خیس کنید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک شود و بعد سیر رنده شده را به همراه ادویه های گفته شده تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود.
در ادامه سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه گوجه فرنگی نگینی شده به پیاز اضافه کنید، می توانید گوجه فرنگی را پوره یا رنده نیز بکنید ولی اگر دوست دارید داخل پلو دیده شود می توانید گوجه را نگینی خرد کنید و مواد را کمی تفت دهید.
در ادامه نوبت اضافه کردن رب می باشد و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درب تابه را قرار دهید تا سبزیجات پخته شود. حالا باید عدس و برنج را اضافه کنید و باید نسبت آب را اضافه کنید، برای دمی ها باید مقدار آب کمی کمتر از یک بند انگشت باشد که برنج شفته نشود و در این مرحله می توانید عصاره مرغ یا گوشت استفاده کنید و صبر کنید تا آب بجوشد و تمام شود و درب قابلمه را برای ۴۵ دقیقه قرار دهید تا پخته شود. نوش جان
نکته
می توانید به دلخواه از گوشت و مرغ نیز استفاده کنید.
می توانید از پودر گوجه و پیاز نیز استفاده کنید.
دارچین را اصلا حذف نکنید زیرا طعم فوق العاده ی به پلو می دهد.
سیر را زیاد تفت ندهید وگرنه عطر آن از بین می رود.
می توانید فقط از رنده گوجه فرنگی استفاده کنید.
اگر مقدار آب را بیشتر بریزید برنج شفته می شود و می توانید در اننها به دلخواه کمی کره یا روغن روی مواد بریزید.