روشتهیه
ابتدا گوشت را با 2 ليوان آب و يك پياز بگذاريد بجوشد. پس از آن آب گوشت را بگيريد تا گوشت سفيد شود. روغن و فلفل را اضافه كرده، شعله را كم كنيد و بگذاريد تا بپزد. اواخر پخت لپه و لوبيا چشمبلبلي را هم به گوشت اضافه كنيد تا بپزند ولي له نشوند. (بهتر است لپه و لوبياچشم بلبلي از 2 ساعت قبل خيس شده باشد) عدس را به صورت مجزا بپزيد. پيازداغ، زردچوبه، دارچين، فلفلسياه، 3 پيمانه آب و محلول زعفران بگذاريد تا بجوشند. بلغورها را در آن ريخته، بگذايد تا آب آن كشيده و بلغورها بپزند. رشته محلي را از قبل به مدت 2 ساعت خيس كنيد. بلغور پخته ، عدس پخته و رشته را لابه لاي برنج آبكششده گذاشته برنج را دم كنيد.
نكته:
1ـ اين برنج مخلوط (سابريپلو) همراه با گوشت قورمه سرو ميشود.
2ـ در صورت نداشتن رشته محلي ميتوانيد از رشته پلويي عادي استفاده كنيد.
4ـ اين غذا متعلق به مردم شهر بيرجند مركز استان خراسان جنوبي است و بسيار لذیذ ميباشد.