آشپزباشی
طرز تهیه پلو با زرشک:
برنج را 24 ساعت قبل از پختن، با آبگرم و نمك بخیسانید. در قابلمهای با گنجایش مناسب آب بریزید و روی اجاق بگذارید (قابلمه، باید جادارتر از مقدار برنج باشد تا برنج در آن قد بكشد). وقتی آب قابلمه جوشید، آب برنج خیس خورده را خالی كنید و برنج را در قابلمهی آب جوش بریزید.
بعد از چند جوش، مقداری آب سرد برای قد كشیدن برنج اضافه نمائید؛ در حدی كه آب از جوشیدن بایستد. وقتی برنج مغزپخت شد، آن را آبكش كنید و به مدت 45 دقیقه دم بگذارید. قبل از كشیدن برنج، زرشك را با كره و شكر روی حرارت قرار دهید تا زرشك پف كند.
در همین هنگام زعفران را بیفزائید و از روی حرارت بردارید و با مقداری از برنج مخلوط نمائید و روی برنج سفید را- كه در ظرف مورد نظر كشیدهاید- تزئین كنید.
یادآوری 1: زرشك تازه را در فصل پائیز (اواخر مهرماه، اوایل آبانماه) تهیه و در فریزر نگه دارید.
یادآوری 2: زرشك تازه، چون ترشتر است، شكر بیشتری باید به آن افزود.