آشپزباشی- ایران کوهستانی
طرز تهیه دلمه کاهو:
ابتدا برگهای كاهو را جدا كنید و خوب بشوئید. آنگاه قابلمه مناسبی را تا نیمه آب كنید، مقداری نمك در آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوش آید. حالا برگهای كاهو را در آب جوش قرار دهید. پس از یك دقیقه در آبكش بریزید، تا آب آن كشیده شود. سپس در تابهمناسبی گوشت را به همراه پیاز تفت دهید.
نمك، فلفل، زردچوبه و رب گوجهفرنگی را بیفزائید و 2 دقیقه تفتدهید. یكسوم از آبگوشت را به مواد بیفزائید، تا گوشت پخته شود. اینك لپه، برنج و سبزی را اضافه كنید. حالا هر بار یك قاشق سوپخوری از مایه داخل برگ كاهو بریزید و مانند بقچه یا رول محكم بپیچید. سپس در قابلمه مناسبی دلمهها را بچینید.
روی سطح دلمهها بشقابی بگذارید و روی بشقاب جسم سنگینی قرار دهید. اكنون باقیمانده آبگوشت و كره را روی دلمهها بدهید و به مدت 30-40 دقیقه دلمه را بپزید تا آب آن كاملاً تبخیر شود. حالا دلمه را در دیس مناسبی قرار دهید و به دلخواه آن را بیارائید.