آشپزباشی
برای آماده كردن ترشی موسیر، میتوان هم از موسیر تازه و هم از موسیر خشك استفاده كرد.
روش آماده كردن موسیر تازه
موسیر، دو گونه است؛ یك نوع آن، دارای طعم تلخ است و نوع دیگرش تلخ نیست. نوع تلخ آن را پس از پوست كندن و ورقه ورقهكردن، درون آب بریزید و هر چند ساعت یك بار، آب آن را عوض كنید تا كاملاً تلخیاش گرفته شود.
سپس آن را روی پارچهای پهن كنید و بگذارید رطوبتش كاملاً گرفته شود. حالا این موسیر، آماده برای درست كردن ترشی میباشد.
روش آماده كردن موسیر خشك: موسیر خشك را، درون آب سرد بریزید و بگذارید كاملاً خیس بخورد. یكی دو بار هم آب آن را عوض كنید و پس از آن كه موسیر كاملاً لطیف و نرم شد، ریشههای ریز و دورریز آن را بگیرید. اینك موسیر شسته را روی پارچهای پهن كنید تا كمی خشك شود.
روش تهیه ترشی موسیر
موسیرهای آماده را درون شیشه بریزید و به اندازه دلخواه، نمك، یك قاشق چایخوری زردچوبه و سركه بیفزائید و درِ آن را كاملاً ببندید تا ترشی، جا بیفتد.