آشپزباشی - اعظم گلزارمنش:
روشتهیه
فيلهي گوساله را به تكههاي درشت خرد كنيد و همراه با زيره، فلفل چيلي، تخم گشنيز، روغن زيتون، ماست، سير و نعنا، در كاسهي مناسبي بريزيد. رويش را بپوشانيد و يك شب در يخچال نگه داريد. آنگاه فيله را به سيخ بكشيد و روي منقل كباب كنيد. سپس پلوي بلغور را در ديس مناسبي بكشيد، كباب را رويش بگذاريد و ميل كنيد.
روش تهيهي پلوي بلغور: بلغور را دو ساعت بخيسانيد و در قابلمهي مناسبي آب بريزيد و روي اجاق بجوشانيد. آنگاه بلغور و نمك را در آبجوش بريزيد و 5 دقيقه، بپزيد. سپس آن را در صافي بريزيد تا آب اضافيش گرفته شود. بلغور، كشمش، قيسي و روغن زيتون را در ظرف مناسبي بريزيد و مخلوط كنيد.
خواص بلغور
«بلغور گندم» یا «گندم شکسته» نوع کمتر شناخته شدهای از دانه کامل «گندم دوروم» است و در مقایسه با کربوهیدراتهایی که با گندم فرآوری شده یا غنی شده درست شدهاند، بلغور گندم منبع بهتری از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیهاست.
بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن دارد، ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی است.