آشپزباشی - مريم اميري :
روشتهیه
مايه خمير، آب ولرم و شكر را در كاسة كوچكي بريزيد، رويش را بپوشانيد و 10 دقيقه كنار بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. آنگاه آرد، نمك و مايه خمير عمل آمده را در ظرف مناسبي بريزيد و آب گرم را كم كم بيفزائيد و مخلوط كنيد تا خمير نرم و مناسبي بهدست آيد. سپس خمير را در كاسة چربكرده بگذاريد، رويش را بپوشانيد و حدود 1 ساعت در جاي گرم نگه داريد تا حجمش دو برابر شود. حالا هواي درون خمير را با فشار دستتان بگيريد، قدري آن را ورز دهيد و خمير را به 8 قسمت مساوي تقسيم كنيد. اكنون هر قسمت را به شكل توپ درآوريد و با وردنه به شكل دايرههاي نازك باز كنيد. اينك روي هر دايره، قدري از مواد مياني بگذاريد و خمير را به شكل سيگارت بپيچيد. حالا دو سر سيگارت را به هم بچسبانيد تا به شكل حلقه درآيد. آنگاه حلقههاي خمير را در سيني چربكردة شيريني پزي بچينيد و رويشان تخم مرغ بماليد. سپس سيني را در فر گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد، قرار دهيد و پيراشكي را به مدت تقريبي 20 دقيقه، بپزيد . در صورت دلخواه ميتوانيد پيراشكي را با سس پستو ميل كنيد.
روش تهية مواد مياني
روغن را در تابة مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم گرم كنيد. پياز را بيفزائيد و تفت دهيد. حالا فلفل دلمهاي را بيفزائيد و تفت دهيد. سپس سيب زميني، نمك، ادويه و زيره را بيفزائيد و مخلوط كنيد. تابه را از روي حرارت برداريد و گشنيز را بيفزائيد و مخلوط كنيد. صبر كنيد تا مواد مياني خنك شود.
یادآوری
براي تهية سس پستو؛ يك و يك دوم پيمانه گشنيز، يك پيمانه پيازچة خرد كرده، آب يك عدد ليمو و 30 گرم پنير چدار رنده كرده و قدري نمك را در دستگاه غذاساز بريزيد و پوره كنيد تا سس يكدستي حاصل شود.