طرز تهیه کشک بادمجان
بادمجانهای قلمی و كوچك انتخاب كنید و پس از شستن، پوست آنها را بگیرید؛ به طوری كه كلاهك بادمجانها روی سرشان قرار داشته باشد. كمی نمك بزنید تا خوشمزه بشود. دوباره بادمجانها را بشوئید و با پارچه یا هولهی آشپزخانه خشك كنید. سفیدهی تخممرغ را با چنگال بزنید و با قلممو روی بادمجانها بمالید. سپس با حرارت ملایم در روغن سرخ نمائید تا كاملاً طلائی رنگ شود. اینك پیاز داغ و سیرداغ را در ظرفی دیگر آماده كنید. بادمجانها را روی آن بچینید و همراه با یك لیوان آب و كمی نمك، با حرارت ملایم بگذارید بپزد و آب خود را از دست بدهد و روغن بیندازد.
برای تهیهی كشك روی بادمجان ابتدا قروت (كشك) را چند ساعت قبل از سائیدن، در آب معمولی میخیسانند. آنگاه در تغارچهای سفالی و لعابدار - كه دیوارهی درونیاش اندكی زبر است - میریزند و با مقداری مغز گردوی كوبیده، با دست میسایند تا مایع نسبتاً غلیظی به دست آید. آنگاه به آن آب بیشتری میافزایند و آن را صاف مینمایند تا مایهی اصلی غذا (یعنی قروت سائیده) تهیه شود كه به رنگ بنفش پررنگ است.
یادآوری 1: نكته اگر این مایع روی حرارت جوش بخورد، غذا ترش میشود. قروت گرم شده را همراه با بادمجان، كدو، اسفناج و شیرهی انگور میخورند.
یادآوری 2: در بیرجند، به روش سنتی كشك را به این طریق آماده میكنند. ولی عزیزان میتوانند در صورت پیدانكردن، از كشكهای آمادهی پاستوریزهی موجود در بازار، استفاده كنند.