آشپزباشی- افسانه ظروفی
آرد، پودر شکر و وانیلین را در ظرف مناسبی بریزید و کره را بیفزائید. آنگاه کره را با نوک انگشتانتان با آرد مخلوط کنید تا مواد به شکل خردهنان درآید. حالا زرده تخممرغها را افزوده و مخلوط کنید. مراقب باشید که خمیر را ورز ندهید!
سپس چنانچه خمیر خشک بود، اندکی آب سرد به آن بیفزائید و خمیر را به شکل توپ جمع کنید و در کیسه نایلونی بگذارید. اکنون خمیر را نیم ساعت در یخچال نگه دارید و بعد آن را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت تقریبی نیم سانتیمتر باز کنید و در قالبهای تارتلت و یا قالب تارت به قطر 23 سانتیمتر پهن کنید.
اضافی اطراف خمیر را بگیرید و قالبها را نیم ساعت در یخچال نگه دارید. حالا روی خمیر تارت را با کاغذ روغنی بپوشانید و رویش را با حبوبات و یا دانههای سرامیکی مخصوص سنگین کنید که کف خمیر بالا نیاید!
آنگاه خمیر را به مدت تقریبی 15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید و بعد کاغذ و حبوبات را از روی خمیر بردارید. اینک 15 دقیقه دیگر خمیر تارت را بپزید تا طلائی رنگ شود.
همینکه تارت خنک شد، آن را با کرم لیمو پر کنید و در یخچال قرار دهید تا کرم ببندد و تارت آماده مصرف شود.
روش تهیه کرم لیمو: آبلیمو، پوست لیمو و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید. آنگاه آرد ذرت را در آب حل کنید و درون همان ظرف بریزید و پیوسته هم بزنید تا مایه اندکی غلیظ شود.
سپس کره را افزوده و ظرف را از روی حرارت بردارید. حالا ورقههای ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و همینکه نرم شد، آبش را دور بریزید و ژلاتین را درون کرم فراهم کرده بریزید.
اکنون صبر کنید تا کرم اندکی خنک شود ولی نبندد! آنگاه خامه را درون کرم بریزید و مخلوط کنید.