آشپزباشی- افسانه ظروفی
کره و آب را در ظرف مناسبی بریزید و آن را روی اجاق بگذارید تا کره آب شود. آنگاه آرد را بیفزائید و مخلوط کنید تا مواد خمیر شود و خمیر از ظرف جدا گردد. سپس صبر کنید تا خمیر فراهم کرده، اندکی خنک شود و بعد آن را در کاسه همزن برقی بریزید.
حالا تخممرغها را یکییکی و با فاصله، درون خمیر بریزید و خوب هم بزنید تا تخممرغ جذب خمیر شود. اکنون وانیلین را افزوده و مایه فراهم کرده را در کیسه شیرینیپزی دارای ماسوره کنگرهدار بریزید و نوارهائی از آن را با فاصله از یکدیگر، بر روی سینی دارای کاغذ روغنی بگذارید.
اینک سینی را در فر گرم کرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بگذارید و پس از 15 دقیقه، دمای فر را به 180 درجه سانتیگراد کاهش دهید و یک ربع دیگر یا تا زمانیکه اکلر طلائی رنگ شود، در فر بپزید.
آنگاه اکلر را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود. سپس کرم پاتیسیر را آماده کنید و داخل اکلرها را با کرم پاتیسیر پر نمائید. حالا در صورت دلخواه، روی اکلرها را با خامه و شکلات (مانند تصویر) بیارائید.
روش تهیه کرم پاتیسیر: زرده تخممرغها را همراه با شکر و وانیلین، با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود.آنگاه آرد ذرت را بیفزائید و مخلوط کنید.
سپس شیر جوشانده و گرم را درون مایه تخممرغی بریزید و پیوسته هم بزنید. حالا مایه بهدستآمده را دوباره روی حرارت قرار دهید و پیوسته هم بزنید تا کرم غلیظ شود.
روی کرم را بپوشانید و همینکه خنک شد، مصرف کنید.